Країна виробник: Індія
Корисні властивості
У арахісі міститься цілий набір вітамінів - А, група В, D, Е, РР. Він багатий унікальними амінокислотами та рослинними жирами. Наприклад, поліненасиченої ліонолевой і фолієвої кислоти, біотин і іншими органічними речовинами. У арахісі не міститься холестерину.
Арахіс нормалізують рівень цукру в крові. Людям, що страждають на цукровий діабет, ці горіхи корисні в невеликих обсягах. У арахісі є магній, який позитивно впливає на серце, кров'яний тиск і обмін речовин.
Горіх зміцнює імунітет, бореться зі слабкістю і стресом (депресивним настроєм), інфекціями і вірусами. Вітамін В3 (ніацин) відповідає за нормальну роботу головного мозку, покращує пам'ять, допомагає сконцентруватися і не втрачати пильність.
Історія походження
Батьківщиною арахісу вважається Південна Америка. Підтвердження тому - ваза, знайдена в Перу, яка створена в період, коли Америка ще була підкорена Колумбом. Ваза з форсі нагадує арахіс, також вона прикрашена зображеннями у вигляді цієї культури.
До Європи арахіс завезли іспанці. Вони їли його під час довгих морських подорожей. В Африці арахісом удобрювали землю, тому що він збагачує бідну грунт азотом. Стародавні китайці використовували арахіс в боротьбі з роком.
Харчова цінність на 100 г
Білки
|
26 г
|
Жири
|
49 г
|
Вуглеводи
|
16 г
|
Енергетична цінність
|
567 ккал
|