Добавьте товары в желания
0

Кускус

В наличии
Артикул: 40023-500
60 грн
Войдите на сайт чтобы
добавить товар в список желаний

     БЕСПЛАТНАЯ ДОСТАВКА от 2000 грн (ВНИМАНИЕ! С учетом всех скидок)

  • Новой Почтой по Украине  — от 60 грн
  • Курьером Новой Почты  — от 95 грн
  • Самовывоз бесплатно

 

 

  • При получении на Новой Почте (комиссия 20 грн + 2% от суммы заказа)
  • При получении курьеру Новой Почты (комиссия 20 грн + 2% от суммы заказа)
  • Банковской картой на карту 
  • Приват24

Кускус – корисний пшеничний продукт


Кускус переживає пік популярності. Колись невідомий продукт тепер подають навіть у європейських ресторанах. Гурмани цінують його за приємний смак, а поціновувачі здорового способу життя за користь, яку кускус дає організму.

 

Цікаві факти про кускус


  1. Раніше кускус готували з добірного проса – сьогодні цього використовуються пшениця та манна крупа особливо дрібного помелу. Для цього манну крупу змочують водою, формують крупинки, обсипають борошном пшеничного і просівають крізь сито.

  2. Кускус – значить "круглий". Крупа кускус одержала свою назву завдяки слову "seksu". У перекладі воно означає кульку.

  3. До 1969 року кускус виготовляли руками людини. У 1970 році було відкрито першу роботизовану фабрику. З того часу цей цінний продукт виробляється без участі людей.

  4. Кускус приносить удачу. В Африці кускус вважається символом удачі, тому всіх молодят під час весільної церемонії обсипають цією крупою з ніг і до голови.

  5. Кускус – джерело вітамінів В. У цій крупі є всі вітаміни групи В, у тому числі і важливий травлення В9. А ось твариного В12 у ній немає – джерелом даного вітаміну є червоне м'ясо.

  6. Кускус піднімає настрій. Це одна з небагатьох круп, здатна зцілювати від депресії. Лікарі також рекомендують їсти кускус усім пацієнтам із розладами сну та захворюваннями центральної нервової системи.

  7. Кускус використовують для приготування різноманітних страв. Ця крупа використовується у сотнях рецептів – починаючи іншими стравами та закінчуючи пишними десертами. Але особливо смачною із кускусу виходить каша.

  8. Кускус – основний інгредієнт "вогняної страви". З цієї крупи готують гостру страву планети. До його складу входять кускус, добірна баранина та багато червоного перцю.

 

Використання кускус у кулінарії


Класичний кускус – це каша з тушкованим м'ясом або смаженими овочами. Як правило, таку страву щедро прикрашають салатним листям і приправляють лимонним соком. Кускус добре поєднується з ягнятиною – така страва особливо популярна у середземноморських країнах. У Японії цю крупу тушкують разом із морепродуктами: кальмарами, креветками та червоною рибою. Вегетаріанці люблять комбінувати кускус із болгарським перцем, виноградом, сливою, персиком та волоськими горіхами.

 

Харчова цінність кускус на 100 г продукту:

Жири – 0,5 грам,

Білки – 12 грам,

Вуглеводи – 75 грам

Енергетична цінність – 351 кКал.

 

Войти с помощью
Оцініть товар
Отправить
Наверх