Добавьте товары в желания
0

Лён GOLD 0.5kg

В наличии
Артикул: 40009-500
40 грн
Войдите на сайт чтобы
добавить товар в список желаний

     БЕСПЛАТНАЯ ДОСТАВКА от 2000 грн (ВНИМАНИЕ! С учетом всех скидок)

  • Новой Почтой по Украине  — от 60 грн
  • Курьером Новой Почты  — от 95 грн
  • Самовывоз бесплатно

 

 

  • При получении на Новой Почте (комиссия 20 грн + 2% от суммы заказа)
  • При получении курьеру Новой Почты (комиссия 20 грн + 2% от суммы заказа)
  • Банковской картой на карту 
  • Приват24

Льон – культура з тисячолітньою історією


Більшості з нас льон відомий як сировина для виробництва натуральної тканини. Але у цієї рослини також корисне і насіння. Їх використовують для приготування перших та других страв, напоїв і навіть солодощів.

 

Цікаві факти про льон


  1. Існує понад 300 видів льону. Серед них як однорічні так й багаторічні рослини. Найбільше цінується жовтий, деревоподібний, таврійський та льон GOLD.

  2. Насіння льону – корисний харчовий продукт. Воно використовується для приготування перших та других страв, халви та смузі, борошна та присипки.

  3. Льон відомий людству понад 4000 років. Де саме виросло перше стебло льону ніхто не знає. Але більшість учених впевнені, що його батьківщиною є Китай. У себе на батьківщині він обробляється тисячі років.

  4. Світову потребу льону забезпечують лише 3 країни – Канада, Китай та Казахстан. Вони виробляють до 1,5 мільйонів тонн льону на рік.

  5. Найдовший текст етруською мовою, виявлений археологами на сьогоднішній день, написаний на смугах лляної тканини — він так і називається: «Льняна книга». Напис ще не перекладено, але вважається, що вона розповідає про ритуали та обряди етрусків.

  6. Найвідоміший король франків Карл Великий не просто вірив у цілющі властивості лляних зерен: він випустив цілий указ, який зобов'язував усіх поданих додавати льон у їжу.

  7. Льон – головний символ Швеції. У цій країні настільки люблять льон, що зробили його державним символом.Ця рослина є на прапорі провінції Гельсінглада.

  8. Льон прибирають за унікальною технологією - його стебла не косять, як це відбувається з пшеницею, а висмикують разом із коренем. Потім отримані снопи залишають полі для ферментації.

 

Використання льону у кулінарії


Лляне насіння практично завжди включають у вегетаріанські дієти, оскільки льон - джерело необхідних людині жирних кислот, що не виробляються організмом амінокислот, білків, мінералів, вітамінів та клітковини. Льон додають у салати (овочеві та фруктові), печиво, хліб, горіхові чіпси та випічку; смажені м'ясні/рибні страви, йогурти та кефіри, до варених овочів, у коктейлі та тягучі солодощі з медом,  заправки для бульйону, соуси та каші, відвари та сиропи.

 

Харчова цінність льону на 100 г продукту:


Жири – 40 грам,

Білки – 17 грам,

Вуглеводи – 30 грам

Енергетична цінність - 520 кКал.

Зернятка чистенькі, цілі, без домішок.
Ответить
✨Льон чистенький. ✨
Ответить
Дуже подобається пекти хліб з цим золотистим льоном!!!
Ответить
Золотистый лён, в отличие от коричневого для меня и глазу приятнее, и на вкус и запах в употреблении выигрывает :)
Ответить
Новый отзыв или комментарий
Войти с помощью
Оцініть товар
Отправить
Наверх