Добавьте товары в желания
0

Семена Амарант

В наличии
Артикул: 40003-100
15 грн
Войдите на сайт чтобы
добавить товар в список желаний

     БЕСПЛАТНАЯ ДОСТАВКА от 2000 грн (ВНИМАНИЕ! С учетом всех скидок)

  • Новой Почтой по Украине  — от 60 грн
  • Курьером Новой Почты  — от 95 грн
  • Самовывоз бесплатно

 

 

  • При получении на Новой Почте (комиссия 20 грн + 2% от суммы заказа)
  • При получении курьеру Новой Почты (комиссия 20 грн + 2% от суммы заказа)
  • Банковской картой на карту 
  • Приват24

Амарант – культура, рекомендована ООН


Амарант – абсолютно унікальна, овочева та одночасно – лікарська та декоративна однорічна рослина. Її батьківщина – Південна Америка та Африка. Там зростає 68 видів амаранту, висота яких – від 15 см до 3 м. У латиноамериканських країнах амарант вирощують як зернову культуру – роблять із нього борошно,

печуть хліб та кондитерські вироби.

 

Цікаві факти про амарант


  1. Ацтеки вважали амарант священною рослиною. Вони вживали його як продукт харчування та цілюще засіб рослинного походження.

  2. За складом амарант нічим не поступається м'ясу кальмару. Саме тому японці вживають їх у їжу нарівні з морепродуктами.

  3. В амаранті дуже багато білків, які потрібні для будівництва нових клітин та зростання організму.

  4. Цінність амаранту визнали навіть в ООН - на одному із засідань його визнали головною культурою 21 століття і порадили налагодити вирощування цієї культури в тих країнах, які не можуть собі дозволити тваринництво.

  5. З амаранту отримують рослинну олію. Вона настільки цінна, що ацтеки продавали її на вагу золота. Так, за 1 літр олії давали 1 кг дорогоцінного металу.

  6. Амарант за кількістю корисних речовин перевершує обліпиху. Тому його використовують для лікування різноманітних захворювань шкіри.

  7. У пророслому насінні амаранту міститься стільки ж білка, скільки й у материнському молоці. Наразі вчені розробляють дитяче харчування на основі амаранту. Воно буде в 5 разів дешевшим за аналоги.

  8. Амарант - єдина рослина, у якої всі частини – їстівні. Так, у їжу приймають коріння, стебла, листя, насіння і навіть квіти амаранту. Всі вони багаті на олії, вітаміни, білки, мікроелементи та рослинний цукор.

 

Використання амаранту в кулінарії


Листя амаранта є компонентом для фруктових і ягідних смузі. У цих напоях воно виступає як цінна вітамінна добавка. Зі стебел і листя готують салати, щі, рослинні битки та котлети, густі соуси та тушковані страви. З насіння амаранту отримують цінну рослинну олію, яку додають у салати, випічку, перші та другі страви. З квіток даної рослини заварюють цінний чай, що має цілющі властивості. Також амарант є сировиною для борошна, з якого печуть дієтичні хлібці та інші хлібобулочні вироби.

 

Харчова цінність амаранту на 100 грам продукту:

Жири – 1,5 грами,

Білки – 4 грами,

Вуглеводи - 18 грам,

Енергетична цінність – 75 ккал.

Войти с помощью
Оцініть товар
Отправить
Наверх