Країна виробник: В'єтнам
Корисні властивості
Як відомо, під час сушіння частина корисних речовин втрачається, але у ананаса їх досить. Більш того, в свіжому вигляді він може нашкодити здоров'ю. Через високий вміст органічних кислот м'якоть ананаса здатна дратувати шлунок. Недарма свіжий фрукт викликає пощипування мови, а в сушеному вигляді - ні.
Висушені в темному місці (а краще в'ялені) ананаси зберігають максимальну кількість корисних речовин: вітаміни А, В, С, Р груп, калій, фосфор, магній, залізо, цинк, кальцій і селен. Від балансу цих речовин в організмі залежить метаболізм.
Безсумнівно, одним з найцінніших речовин, яке залишається навіть після сушки, вважають бромелайн. Цей фермент дієтологи виділяють серед інших, адже він сприяє швидкому розщепленню жирів. Бромелайн стимулює спалювання жирового прошарку в короткі терміни, і найчастіше худнуть отримують його саме з ананасів.
Історія походження
Батьківщиною ананаса вважається Південна Америка. Саме там цей красивий тропічний плід підносили місцеві жителі в якості символу гостинності першим білим мандрівникам. Першим європейцем, що спробували цей екзотичний плід, став Х. Колумб. Коли він вступив на американську землю, то його дуже здивував цей плід. Колумб назвав ананас шишкою з дивно ніжною і смачною м'якоттю. Він і повіз ананас в Європу. Але плоди не витримали тривалого перевезення, доставити їх до столу іспанських монархів Колумбу не вдалося.
Харчова цінність на 100 г
Білки
|
2,0 г
|
Жири
|
0 г
|
Вуглеводи
|
66 г
|
Енергетична цінність
|
280 ккал
|