Країна виробник: Алжир
Корисні властивості
Вплив натуральних фініків на організм:
- насичує організм корисними вітамінами (А, групи В, С і РР) і мінералами (кальцій, калій, магній, фосфор, натрій, фтор і селен)
- завдяки харчовим волосках нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, очищає від шлаків і токсинів
- знижує рівень "поганого" холестерину в крові;
- нормалізує роботу імунної, нервової та серцево-судинної систем;
- калій і кальцій зміцнюють волосся, нігті і кістки;
- швидко насичує організм і відновлює енергію і фізичну силу;
- сприяють нормальному розвитку плоду під час вагітності.
Історія походження
Фініки - один з найдавніших продуктів харчування, який має свою унікальну і цікавою історією.
Їстівні плоди фінікової пальми, яка за однією з версій родом з Перської затоки і зародилася близько 6-7 тисяч років тому. Протягом багатьох років вони були основою раціону жителів Середнього Сходу.
Фінікова пальма вкрила Марію, коли вона народжувала Ісуса, і за порадою ангела вона підкріплювалася фініками під час сутичок і після пологів.
У фінікової пальми довга історія, пов'язана з багатьма країнами світу, де її шанували, оберігали. Вона завжди була джерелом їжі для людей і для худоби, її використовували як будівельний матеріал для зведення осель, а також для виготовлення речей домашнього вжитку. Її вважають однією з найдавніших сільськогосподарських культур, які вперше став вирощувати людина.
Харчова цінність на 100 г
Білки
|
1 г
|
Жири
|
0,5 г
|
Вуглеводи
|
93 г
|
Енергетична цінність
|
285 ккал
|