Країна виробник: Тайланд
Корисні властивості
У ківі містяться: вітаміни А, В1, В2, В6, В9, РР, а також мінеральні речовини, необхідні організму людини, такі, як: калій, кальцій, магній, цинк, марганець, хлор і сірка, фтор, фосфор і натрій. Ягоди містять клітковину, благотворно впливає на діяльність шлунково-кишкового тракту, антиоксиданти і крохмалі, ненасичені кислоти. Вживання в їжу ківі сприяє зміцненню імунітету, є профілактикою виникнення простудних захворювань, завдяки високому вмісту вітаміну С.
Історія походження
Насправді ківі вирощували в стародавньому Китаї, а завезений він був у Нову Зеландію в 1906 році. Однак сучасний ківі з'явився в результаті довгих експериментів людини над його малос'едобнимі предком всього лише якихось 73 роки тому. Мабуть, це найвідоміше винахід новозеландців. Спочатку його називали «китайським агрусом», потім було вирішено назвати його на честь національного символу країни - маленької пташки ківі.
Харчова цінність на 100 г
Білки
|
0,8 г
|
Жири
|
0 г
|
Вуглеводи
|
82,4 г
|
Енергетична цінність
|
340 ккал
|