Полуничні мармеладки – десерт преміального класу
Полуниця – мабуть, найвідоміша ягода на планеті. Вона асоціюється з насолодою, ніжністю та неземною насолодою. Полуниця неймовірно смачна, але вкрай непрактичний продукт – її приємно їсти, але складно транспортувати. Саме тому поціновувачі цієї ароматної ягоди все частіше вибирають полуничні мармеладки – десерт, у якому поєднуються практична форма, користь натуральних ягід та смак натурального продукту.
Полуничні мармеладки – концентрована користь
Полуничний мармелад – низькокалорійний продукт, який позитивно впливає на здоров'я. Він містить пектин, що стимулює роботу шлунка, агар-агар, що стимулює роботу печінки, а також желатин, який особливо корисний для суглобів.
Полуничний мармелад придумали в Азії зовсім випадково: один із кухарів поставив варити компот із фруктів і пішов по своїх справах. А коли повернувся, то виявив замість компоту солодку та корисну масу. У Європі цей продукт виник завдяки хрестовим походам: першими його завезли військові, а покращили – французькі кондитери. Вони додали у фруктову масу желатин та отримали сучасний мармелад.
Спочатку цей десерт подавали тільки в царських палацах, але через сторіччя він став доступним і широким верствам населення. Варто відзначити, що на всіх бенкетах кондитери ховали мармеладки у спеціальні сумки. Це робилося для того, щоб люди не вкрали дорогий десерт і не розкрили секрету його приготування. Так, в одному з музеїв зберігся письмовий рецепт мармеладу віком 300 років, який передавали з покоління до покоління.
Полуничні мармеладки особливо корисні для дітей. На відміну від цукерок, вони не такі калорійні та не шкодять молочним зубам.
Полуничні мармеладки – універсальний десерт
Мармеладки із полуниці – універсальний десерт. Їх використовують і як самостійну страву та як інгредієнт для приготування інших солодощів. З полуничних мармеладок готують повітряну паску, торт на заварному кремі, торт “Кокетка”, печиво “Попелюшка”, печиво “Полуничка”, паски та мармеладні канапе. Полуничні мармеладки також потрібні для приготування куті, шоколадного півня, горіхового торта та зефіру. Так що якщо ви хочете приготувати понад 40 унікальних десертів і скуштувати неймовірно смачну насолоду, купіть полуничні мармеладки!
Харчова цінність полуничних мармеладок
Жири – 0,02 г;
Білки – 0,23 г;
Вуглеводи – 72 г;
Калорійність – 260 ккал.