Кокосові мармеладки - солодкі ласощі з тропічним смаком
Лише кілька століть тому кокосові мармеладки можна було зустріти лише на царському столі. Сьогодні ці корисні насолоди доступні всім охочим. Секрет їх популярності криється у поєднанні розкішного смаку, зручної для вживання форми та неймовірної користі для здоров'я. Основа кокосових мармеладок – м'якоть відомого на весь світ кокосового горіха. Він росте на заморських узбережжях на 30 метрових пальмах, насичений солями океанів та енергією, подарованої спекотним тропічним сонцем.
Кокосові мармеладки – смачна користь
Кокосові мармеладки мають обволікаючі властивості – вони є найкращим продуктом для людей, які страждають від запорів, колітів та виразкової хвороби. А ось пацієнтам з ожирінням від таких ласощів краще відмовитись – кокос досить калорійний і може порушити правильний режим харчування.
Кокосові мармеладки багаті на Ca, Mg і йод. Ці мікроелементи зміцнюють кровоносні судини, стимулюють роботу ендокринної системи та відновлюють кишкову мікрофлору. Аналогічні властивості мають дорогі вітамінні комплекси та преміальні харчові добавки, які ви тепер зможете замінити кокосовими мармеладками. Тому, коли ви захочете спробувати вишуканий десерт, корисний для вашого організму – купіть мармеладки з кокосу!
Цікаві факти про кокосові мармеладки
Як саме з'явилися кокосові мармеладки, достеменно не відомо. Існує 3 різні легенди їх виникнення.
Перша легенда свідчить, що мармеладки вигадали східні кондитери. Вони випарювали м'якоть кокоса доти, доки з неї не вийшли солодкі та корисні брикети.
Згідно з другою легендою, честь винаходу кокосових мармеладок належить особистому доктору шведської королеви Она. Марія страждала від морської хвороби і пригнічувала нудоту вживанням мармеладок, які запропонував їй особистий лікар.
Згідно з третьою легендою батьком усіх мармеладок слід вважати засновника фабрики Gymmi. Він побачив на ярмарку карамельних ведмедів та вирішив продавати мармеладки аналогічної форми. Продукт виявився настільки вдалим, що його продають уже понад сто років.
Кокосові мармеладки – універсальний десерт
Мармеладки із м'якоті кокосу – універсальний продукт. Їх можна подавати як десерт, фруктове перекушування або самостійне фруктове блюдо. Кокосові мармеладки зручно транспортувати, тому їх часто беруть із собою мандрівники, альпіністи та спортсмени.
Харчова цінність кокосових мармеладок
Жири – 0,01 г;
Білки – 0,24 г;
Вуглеводи – 62 г;
Калорійність – 278 ккал.