Додайте товари до списку бажань
0

Кунжут чорний

В наявності
Артикул: 40011-100
25 грн
30 грн
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань

БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА від 2000 грн (УВАГА! З урахуванням всіх знижок)

  • Новою поштою по Україні — від 60 грн
  • Кур'єром Нової Пошти — від 95 грн
  • Самовивіз безкоштовно
  • При отриманні на Новій Пошті (комісія 20 грн + 2% від суми замовлення)
  • При отриманні кур'єру Нової Пошти (комісія 20 грн + 2% від суми замовлення)
  • Банківською картою на карту
  • Приват24

Насіння кунжуту – східне диво, у яке закохався увесь світ


Кунжут – дивовижний продукт. Він фігурує в казці про Алі Бабу та 40 розбійників, використовується в кухні 100 країн світу та включений до списку кращих рослин планети. Насіння кунжуту поєднує оригінальний смак, невисоку калорійність та неймовірну користь для організму.

 

Цікаві факти про насіння кунжуту


  1. Кунжут багатий кальцієм і за цим показником обходить найкращі сорти сиру. Так, всього в 100 г цього насіння міститься добова норма кальцію.

  2. Кунжут вважається жіночим продуктом. Його масло очищає жіночу шкіру, а насіння – допомагає відновити гормональний фон. У давнину лікарі призначали насіння кунжуту всім пацієнткам, які хворіли на безпліддя.

  3. Насіння кунжуту залишає рослину зі швидкістю понад 100 км/год. Тобто, маленькі елементи рослини можуть рухатися нарівні зі швидкісним автомобілем.

  4. У насіння кунжуту низький глікемічний індекс, тому їх можна вживати пацієнтам із цукровим діабетом та людям, які дбають про стрункість своєї фігури.

  5. Насіння кунжуту вважається національним продуктом в 10 країнах. У Японії його додають у рис, в Америці – у соуси, а в Азії – практично у всю випічку.

  6. Кунжут добре втамовує голод, тому багато мандрівників надають перевагу саме насінню кунжуту, а не іншим десертам.

  7. Насіння кунжуту відновлює пошкоджені суглоби. Для досягнення терапевтичного ефекту достатньо вживати в їжу 50 г кунжуту на день.

 

Використання насіння кунжуту у кулінарії


З насіння кунжуту готують знамениті козинаки та халву. Ними присипають домашні торти та печива, пастилу та хлібобулочні вироби. А із суміші солі та кунжуту виходить чудова приправа до плову та м'яса. Не менш популярні рецепти салатів із кунжутом. Так, насіння цієї рослини використовується для приготування салатів з огірків і помідорів, зелені та картоплі, моркви та яблук. Насіння кунжуту також використовується для консервації овочів. Їх додають до маринованих помідорів, кабачків та огірків.

 

Харчова цінність насіння кунжуту на 100 г продукту:


Білки – 12 грам,

Жири – 60 грам,

Вуглеводи – 10 грам

Енергетична цінність – 470 ккал.


 

Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати
Вгору