Насіння кунжуту – східне диво, у яке закохався увесь світ
Кунжут – дивовижний продукт. Він фігурує в казці про Алі Бабу та 40 розбійників, використовується в кухні 100 країн світу та включений до списку кращих рослин планети. Насіння кунжуту поєднує оригінальний смак, невисоку калорійність та неймовірну користь для організму.
Цікаві факти про насіння кунжуту
-
Кунжут багатий кальцієм і за цим показником обходить найкращі сорти сиру. Так, всього в 100 г цього насіння міститься добова норма кальцію.
-
Кунжут вважається жіночим продуктом. Його масло очищає жіночу шкіру, а насіння – допомагає відновити гормональний фон. У давнину лікарі призначали насіння кунжуту всім пацієнткам, які хворіли на безпліддя.
-
Насіння кунжуту залишає рослину зі швидкістю понад 100 км/год. Тобто, маленькі елементи рослини можуть рухатися нарівні зі швидкісним автомобілем.
-
У насіння кунжуту низький глікемічний індекс, тому їх можна вживати пацієнтам із цукровим діабетом та людям, які дбають про стрункість своєї фігури.
-
Насіння кунжуту вважається національним продуктом в 10 країнах. У Японії його додають у рис, в Америці – у соуси, а в Азії – практично у всю випічку.
-
Кунжут добре втамовує голод, тому багато мандрівників надають перевагу саме насінню кунжуту, а не іншим десертам.
-
Насіння кунжуту відновлює пошкоджені суглоби. Для досягнення терапевтичного ефекту достатньо вживати в їжу 50 г кунжуту на день.
Використання насіння кунжуту у кулінарії
З насіння кунжуту готують знамениті козинаки та халву. Ними присипають домашні торти та печива, пастилу та хлібобулочні вироби. А із суміші солі та кунжуту виходить чудова приправа до плову та м'яса. Не менш популярні рецепти салатів із кунжутом. Так, насіння цієї рослини використовується для приготування салатів з огірків і помідорів, зелені та картоплі, моркви та яблук. Насіння кунжуту також використовується для консервації овочів. Їх додають до маринованих помідорів, кабачків та огірків.
Харчова цінність насіння кунжуту на 100 г продукту:
Білки – 12 грам,
Жири – 60 грам,
Вуглеводи – 10 грам
Енергетична цінність – 470 ккал.