Країна виробник: Узбекистан
Корисні властивості
Курага містить багато калію, тому вона благотворно впливає на серцево-судинну систему. Сухофрукт часто рекомендують їсти після інфарктів та інсультів - для відновлення організму.
Курага багата вітамінами групи В (В1 і В2), А, С, РР. Є такі мінерали, як кальцій, магній, залізо, фосфор і натрій. Вони зміцнюють кісткову тканину в організмі і підтримують імунітет. Клітковина нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, позбавляє від закрепів. Виводить токсини і шлаки з організму. Очищає печінку.
Історія походження
Стародавні китайці цей сухофрукт називали плодом мудрості. Через його зовнішнього вигляду після сушки. Курага була цінним продуктом, так її можна було їсти в холодні пори і коли не було холодильників.
Курагу з собою брали моряки в далекі плавання. Під час довгих поневірянь вони потребували у всіляких мікро- і макроелементів. Курагу їли для підтримки імунітету і для боротьби з різними захворюваннями. У східних країнах до цих пір збереглася традиція, дарувати курагу та інші сухофрукти молодятам. Сушені абрикоси символізують достаток і багатство.
Харчова цінність на 100 г
Білки
|
5,2 г
|
Жири
|
0,3 г
|
Вуглеводи
|
51 г
|
Енергетична цінність
|
215 ккал
|