Країна виробник: Австралія
Корисні властивості
Макадамия містить велику кількість поживних речовин. Найбільше в ній вітамінів групи В, вітамін Е, і РР, а також мінералів: кальцій, селен, мідь, фосфор, цинк, калій. Як і в інших горіхах, в макадамії висока концентрація жирних кислот.
Систематичне вживання макадамії в їжу зменшує проблеми зі шкірою, нормалізує її колір і жирність, а також покращує стан волосся завдяки поживним жирам.
Дієтологи рекомендують для зниження ваги замінювати один прийом їжі на жменю макадамії, яка заповнить відсутню енергію і знизить апетит. Також омега - 3 в складі горіха знижує рівень холестерину в крові, що є профілактикою захворювань серця і судин.
Велика кількість кальцію в складі макадамії може стати профілактикою при захворюваннях суглобів і кісток.
Історія походження
Горіх росте в тропічному кліматі, і вважається одним з найбільш «примхливих» - часто піддається нападу шкідників, а дерево плодоносить тільки на десятому році. Саме це робить його відносно рідкісним і підвищує цінність.
Вперше макадамия описана 150 років тому. Спочатку збір проводився тільки вручну. Поступово вивели більш невибагливі сорти рослини, що дозволило поширити його ширше: на Гаваях, в Бразилії і Південній Африці. Але в основному макадамия зростає як і раніше в Австралії.
Харчова цінність на 100 г
Білки
|
7,9 г
|
Жири
|
75,8 г
|
Вуглеводи
|
5,2 г
|
Енергетична цінність
|
720 ккал
|