Країна виробник: Японія
Корисні властивості
Особливо важливими для здоров'я мікроелементами є:
- ефірні масла кумкватов, до складу яких входять лімонен, пінен, бергамонен, каріофіллен, гумулен і ін.;
- антиоксиданти, в тому числі каротини, лютеїн, зеакасантін, дубильні речовини;
- Омега 3 і Омега 6 жирні кислоти.
Цей продукт, на відміну від інших цитрусових, їдять разом зі шкіркою, багатою антиоксидантами, ефірними маслами і клітковиною.
100 г сушених кумкватов забезпечує 17% від щоденної рекомендованої дози харчових волокон;
Перш за все, завдяки своєму багатому і, головне, натуральному складу сушений кумкват з успіхом може замінити багато вітамінно-мінеральні комплекси. Він сприятливо діє на весь організм цілком: заповнює дефіцит вітамінів, мінералів і мікроелементів, успішно бореться з інфекціями, покращує обмінні процеси, нормалізує стілець і навіть допомагає усунути похмільний синдром, за що його особливо цінують китайці.
Історія походження
Батьківщиною кумквата вважається Китай, в китайській літературі він згадуються ще з 12 століття. Вирощувався він і в середньовічній Японії. Вперше в Європі кумкват був представлений Робертом Форчун в Лондонському садівницького товариства в 1846 р В даний час відомо п'ять його видів: японський, гавайський, малайський, Jiangsu і Meiwa.
Рослина дуже декоративно практично цілий рік. У момент цвітіння кумкват покривається безліччю невеликих молочно-білих дуже ароматних квітів, а під час плодоношення - деревце суцільно покрито невеликими яскраво-помаранчевими плодами. Плоди кумквата нагадують мініатюрні овальні апельсини від 3 до 5 см в довжину і до 4 см в діаметрі.
Харчова цінність на 100 г
Білки
|
1,88 г
|
Жири
|
0,86 г
|
Вуглеводи
|
9,4 г
|
Енергетична цінність
|
71 ккал
|