Країна виробник: В'єтнам
Корисні властивості
У складі висушених плодів величезна кількість вітамінів, амінокислот, а також макро- і мікроелементів. Так, цей сухофрукт містить вітаміни А, В1, В2, В5, В6, В9, В12, С і D. Крім того, він відрізняється високим вмістом кальцію, заліза і фосфору. Дуже багатий цей фрукт калієм, незамінним для серцевого м'яза. Також в його складі присутні полі- і мононенасичені жирні кислоти.
Перш за все, користь сушеного манго обумовлена наявністю в ньому великої концентрації харчових волокон. Вони здатні працювати як ефективний адсорбент, вбираючи токсини, шлаки і отруйні речовини і виводячи їх з організму. В результаті цього нормалізується робота шлунково-кишкового тракту, йде відчуття тяжкості в шлунку, проблеми з травленням. Це призводить до поліпшення стану шкіри, нормалізації роботи сальних залоз.
Відсутність в цих ласощах холестерину перетворює його в незамінний продукт для прихильників здорового харчування. У свою чергу, високий вміст фосфору і кальцію допомагає розігнати метаболізм, знижує ймовірність «підхопити» простудні або інфекційні захворювання, покращуючи резистентність організму.
Історія походження
Перша згадка про манго (Magnifera indica) вперше з'явилася близько 4 тисяч років тому. Батьківщиною фрукта вважаються Бірма, Східна Індія та Андаманські острови, де його плоди вживали як ласощі, як бідні люди, так і багаті панове. Жителі тих регіонів називали фрукт «mangkay», що означає «великий фрукт». Португальські купці переробили назву на свій лад, утворивши нове слово - «manga», яке вживається і понині.
Ми закуповуємо Манго на півночі Таїланду. При отриманні натурально сушеного манго фрукт нарізається смужками, згодом з них видаляють зайву вологу і засушують, завдяки чому фрукт зберігає велику кількість корисних властивостей.
Харчова цінність на 100 г
Білки
|
2,4 г
|
Жири
|
3,2 г
|
Вуглеводи
|
74,1 г
|
Енергетична цінність
|
328 ккал
|