Країна виробник: Тайланд
Корисні властивості
У сушеному манго містяться 12 амінокислот, вітаміни і мінеральні речовини. Благотворно впливає вживання сухофрукти на серцево-судинну систему, завдяки наявності в складі великої кількості калію. Багато манго залізом - елемент, який бере участь в процесі кровотворення, підвищує рівень гемоглобіну в крові. Поєднання вітамінів групи В, D і Е покращує роботу функцій головного мозку. Містить сушене манго вітамін А, який необхідний для зору, здоров'я кісток і шкіри. Корисний сухофрукт для шлунково-кишкового тракту, так як в ньому багато харчових волокон.
Вітаміни: А, С, D, група В
Біологічні елементи: калій, кальцій, магній, марганець, залізо, фосфор
Історія походження
Батьківщиною манго вважається Індія, де він заслужив звання короля фруктів. З давніх часів жителі Індії відзначали багаті поживні і корисні властивості манго, споживаючи його в їжу в різних стравах. Зараз манго поширений практично на всій території Азії; Таїланд в списку виробляють країн займає почесне третє місце, хоча за майстерністю використання манго в кухні країну можна вважати фаворитом.
Харчова цінність на 100 г
Білки | 1,7 г |
Жири | 0,4 г |
Вуглеводи | 80,7 г |
Енергетична цінність | 220 ккал |