Додайте товари до списку бажань
0

Маш

В наявності
Артикул: 40007-500
65 грн
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань

Вага

БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА від 2000 грн (УВАГА! З урахуванням всіх знижок)

  • Новою поштою по Україні — від 60 грн
  • Кур'єром Нової Пошти — від 95 грн
  • Самовивіз безкоштовно
  • При отриманні на Новій Пошті (комісія 20 грн + 2% від суми замовлення)
  • При отриманні кур'єру Нової Пошти (комісія 20 грн + 2% від суми замовлення)
  • Банківською картою на карту
  • Приват24

Маш – найдавніша їжа Індії


Маш - один з різновидів бобових. Його добре знають у східних країнах, таких як Індія та Пакистан. Там ця культура використовується понад 1000 років і є основою раціону мільйонів сімей. Найбільше маш люблять кухарі, які готують азіатські страви. Боби маш часто використовують вегетаріанці так прихильники дієт та здорового харчування. Цей продукт корисний для організму, оскільки містить величезну кількість цінних речовин і вітамінів і має численні лікувальні властивості. Крім того, у нього приємний та насичений смак.

 

Цікаві факти про маш

 


  1. На своїй історичній батьківщині, в Індії, маш використовується як цінне джерело білка. Вчені довели, що засвоюваність маша набагато вища, ніж у інших бобових. 

  2. У зелених бобах містяться всі незамінні амінокислоти. Їжа, приготовлена ​​з машу, краще переноситься дітьми і не викликає здуття живота та метеоризму.

  3. Маш майже повністю засвоюється організмом. Саме тому лікарі рекомендують цей продукт людям, які страждають від хронічних захворювань та вилікувалися від важкої хвороби.

  4. Маш найкраще вживати у їжу у вигляді паростків. Але в такому вигляді він зберігається лише 5 днів. Оптимальний спосіб зберігання – при температурі 2°С у харчовому контейнері, закритому кришкою.

  5. Смак паростків бобів мунг не здивує українського споживача – він такий самий, як і у зеленого горошку. Паростки досить соковиті, з ніжною текстурою та солодким присмаком.

  6. Маш неймовірно популярний у косметологів. Вся річ у тому, що у складі цієї рослини є речовини, які зупиняють процеси старіння та омолоджують шкіру.

 

Як використовують маш у кулінарії


У Середній Азії маш давно став добавкою як до звичайного плову, так і рисово-машової каші. У Китаї з маш готують знамениту скляну локшину. Якщо замість котлетки з перемелених бобів ви віддаєте перевагу старому доброму стейку, не варто викреслювати маш з меню. По-перше, він з успіхом може стати гарніром до будь-якої страви з м'яса чи курки. По-друге, боби мунг є одним із найпопулярніших інгредієнтів азіатської кухні.

 

Харчова цінність маш на 100 грам продукту:


Жири – 0,1 гр,

Білки – 4 гр,

Вуглеводи – 8 гр,

Енергетична цінність – 50 кКал.

 

Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати
Вгору