Додайте товари до списку бажань
0

Мигдаль в шкаралупі

В наявності
Артикул: 16-100g
85 грн
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань

Характеристики
Вид Горіху Смажений, В шкаралупі

БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА від 2000 грн (УВАГА! З урахуванням всіх знижок)

  • Новою поштою по Україні — від 60 грн
  • Кур'єром Нової Пошти — від 95 грн
  • Самовивіз безкоштовно
  • При отриманні на Новій Пошті (комісія 20 грн + 2% від суми замовлення)
  • При отриманні кур'єру Нової Пошти (комісія 20 грн + 2% від суми замовлення)
  • Банківською картою на карту
  • Приват24

 

Країна виробник: США


 

Корисні властивості


Мигдаль корисний за рахунок свого природного складу. Він вважається прекрасним джерелом кальцію, заліза, магнію, фосфору і калію. У ньому багато вітамін групи В (В1, В2, В3, В5, В6, В9), а також токоферолу (вітаміну Е). Мигдаль корисний для серця і судин, так як він містить безліч ненасичених жирів, амінокислот і мінералів. Горішки багаті рослинними флавоноїдами, які активізуються за допомогою вітаміну Е.

Для підтримки нервової системи і нормального функціонування головного мозку лікарі рекомендують споживати 20-25 горішків в день. Людям у віці «50+» мигдаль може допомогти впоратися з недоумством і хворобою Альцгеймера. Рослинні антиоксиданти, які є в горіхах, нормалізують сон і позбавляють від старечої безсоння і сезонної депресії.

Жирні кислоти захищають організм від надмірного надходження глюкози в кров. Тому мигдаль корисний людям з цукровим діабетом. Також він благотворно впливає на мікроциркуляцію і імунітет.

Харчові волокна допомагають «чистити» організм, вони живлять мікрофлору кишечника корисними бактеріями, і впливають на пребіотіческіх функцію. Мигдаль важливо поєднувати з продуктами, в яких міститься багато антиоксидантів - вітаміну С, А, цинку і селену. Так само як капуста, болгарський перець, брокколі, цитрусові, індичка, телятина, курка.

 

Історія походження


Батьківщиною мигдалю вважаються сучасні райони Туреччини. Тут культура мигдалю з'явилася за багато століть до нашої ери. У стародавні часи цвітіння мигдалю було символом початку нового року. Наприклад, ізраїльські «налогівікі» з першим квіткою мигдалю бралися свою роботу - встановлювали десятину з плодових дерев. Ще мигдаль використовувався для бальзамування мертвих. Так сліди горіхового масла знайдені в гробниці єгипетського царя Тутанхамона.

Якщо говорити про пострадянські країни, то раніше всього мигдаль стали вирощувати в Таджикистані. У ньому навіть є окремий «місто квітучого мигдалю» під назвою Канібадам.

Зараз більше половини світового врожаю мигдалю вирощується в США, в штаті Каліфорнія. Мигдалеві дерева популярні в Іспанії, Італії, Португалії.

 

Харчова цінність на 100 г


Білки

18,6 г

Жири

49,4 г

Вуглеводи

21,6 г

Енергетична цінність

576 ккал

 

вкусный
Відповісти
Новий відгук або коментар
Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати
Вгору