Країна виробник: США
Корисні властивості
Мигдаль корисний за рахунок свого природного складу. Він вважається прекрасним джерелом кальцію, заліза, магнію, фосфору і калію. У ньому багато вітамін групи В (В1, В2, В3, В5, В6, В9), а також токоферолу (вітаміну Е). Мигдаль корисний для серця і судин, так як він містить безліч ненасичених жирів, амінокислот і мінералів. Горішки багаті рослинними флавоноїдами, які активізуються за допомогою вітаміну Е.
Для підтримки нервової системи і нормального функціонування головного мозку лікарі рекомендують споживати 20-25 горішків в день. Людям у віці «50+» мигдаль може допомогти впоратися з недоумством і хворобою Альцгеймера. Рослинні антиоксиданти, які є в горіхах, нормалізують сон і позбавляють від старечої безсоння і сезонної депресії.
Жирні кислоти захищають організм від надмірного надходження глюкози в кров. Тому мигдаль корисний людям з цукровим діабетом. Також він благотворно впливає на мікроциркуляцію і імунітет.
Харчові волокна допомагають «чистити» організм, вони живлять мікрофлору кишечника корисними бактеріями, і впливають на пребіотіческіх функцію. Мигдаль важливо поєднувати з продуктами, в яких міститься багато антиоксидантів - вітаміну С, А, цинку і селену. Так само як капуста, болгарський перець, брокколі, цитрусові, індичка, телятина, курка.
Історія походження
Батьківщиною мигдалю вважаються сучасні райони Туреччини. Тут культура мигдалю з'явилася за багато століть до нашої ери. У стародавні часи цвітіння мигдалю було символом початку нового року. Наприклад, ізраїльські «налогівікі» з першим квіткою мигдалю бралися свою роботу - встановлювали десятину з плодових дерев. Ще мигдаль використовувався для бальзамування мертвих. Так сліди горіхового масла знайдені в гробниці єгипетського царя Тутанхамона.
Якщо говорити про пострадянські країни, то раніше всього мигдаль стали вирощувати в Таджикистані. У ньому навіть є окремий «місто квітучого мигдалю» під назвою Канібадам.
Зараз більше половини світового врожаю мигдалю вирощується в США, в штаті Каліфорнія. Мигдалеві дерева популярні в Іспанії, Італії, Португалії.
Харчова цінність на 100 г
Білки
|
18,6 г
|
Жири
|
49,4 г
|
Вуглеводи
|
21,6 г
|
Енергетична цінність
|
576 ккал
|