Країна виробник: В'єтнам
Корисні властивості
У складі папайї багато клітковини, яка благотворно впливає на діяльність шлунково-кишкового тракту. Природний фермент папаїн, у великій кількості наявний в папайї, сприяє розщепленню білка, незамінний для тих, у кого недостатньо власних ферментів і тому утруднено засвоєння білкової їжі. Соковита м'якоть папайї багата вітамінами і мінеральними речовинами, головні з яких - калій і магній - необхідні для профілактики виникнення хвороб серцево-судинної системи.
Невисока калорійність, приємний смак і здатність розчиняти білки роблять папайю відмінним варіантом для дієтичного харчування, фрукт надовго дає відчуття ситості. Сік папайї входить до складу медичних препаратів, призначених для лікування міжхребцевої грижі і хвороб суглобів.
Історія походження
Папайя - стародавня культура ацтеків і майя. Дикий предок цієї рослини науці невідомий. Припускають, що папайя родом з Гватемали і Південної Мексики. Сучасна назва рослини походить від слова ababai. Так його називає населення островів у Карибському морі. Європейці вперше познайомилися з цією рослиною в XV в. після відкриття Америки Колумбом. У XVI ст. Васко да Гама назвав його "золотим деревом Індії".
Харчова цінність на 100 г
Білки
|
2,7 г
|
Жири
|
0,5 г
|
Іуглеводи
|
82 г
|
Енергетична цінність
|
320 ккал
|