Країна виробник: США
Корисні властивості
Пекан багатий вітамінами А, В, С, Е, а також містить мікроелементи: залізо, кальцій, фосфор, магній, калій, цинк. Вітаміни А і Е добре засвоюються з пекана, оскільки є жиророзчинними. Вони покращують стан шкіри, нігтів і волосся.
Пекан містить саме ту різновид вітаміну Е, на основі якого виготовляли препарат, який стримує зростання ракових клітин. Можливо, регулярне вживання пекана може знизити ризик онкологічних захворювань.
Пекан, як і інші горіхи, містить величезну кількість поліненасичених жирних кислот (омега-3 і омега-6). Завдяки їм, а також харчових волокон, пекан забезпечує почуття ситості на тривалий проміжок часу.
Історія походження
Пекан росте на величезних деревах, які можуть досягати у висоту сорока метрів. Дерева-довгожителі і здатні плодоносити до 300 років.
Батьківщиною рослини вважається Північна Америка, де спочатку дикі горіхи збиралися індіанцями. Вони заготовляли їх про запас на випадок голодної зими, тому що за своєю поживністю горіхи не поступалися м'яса. Тепер же в США культивують безліч сортів пекана, і він до цих пір є традиційним улюбленим горіхом американців. Зовні горіх схожий на грецький, і є його родичем. Але смак і аромат пекана значно ніжніше і яскравіше, а відсутність гіркуватості робить його прекрасним доповненням десертів.
Харчова цінність на 100 г
Білки
|
9,2 г
|
Жири
|
72 г
|
Вуглеводи
|
4,3 г
|
Енергетична цінність
|
690 ккал
|