Тросниковий цукор – основа солодощів
Вживання цукру в їжу у великих кількостях може призвести до найважчих наслідків, але в помірних кількостях він все одно потрібен організму для нормальної життєдіяльності. Цукор міститься у багатьох фруктах та овочах, але основну його частку люди отримують разом із різноманітними солодощами та десертами.
Цікаві факти про тросниковий цукор
-
На планеті Земля щороку виробляється 100 мільйонів тон тростникового цукру.
-
В Бразилії кожен другий автомобіль їздить на спирті замість бензину. Його виготовляють з тростникового цукру та отримують екологічно чисте паливо.
-
У середньовічній Європі цукор з тростини відносився до ліків і продавали його в аптеках.
-
Цукрова тростина – дуже висока рослина. Вона може досягати до 9 метрів заввишки.
-
Після потрапляння в організм цукор розщеплюється на глюкозу та фруктозу, тому його енергетична цінність є дуже високою. Людське тіло отримує близько половини всієї енергії саме за рахунок цукру.
-
Ще кілька століть тому цукор був дорогою і важкодоступною розкішшю. Дозволити його могли тільки дуже багаті люди.
-
Цукор існує не лише на Землі, але й у космосі. Астрономи виявили один із видів цукру у міжзоряних скупченнях космічного пилу за 200 світлових років від нашої планети.
-
Цукор сповільнює псування продуктів харчування, оскільки він, як і сіль, є природним консервантом.
Тросниковий цукор у кулінарії
Тросниковий цукор – ключовий компонент у кулінарії. Він використовується для приготування перших та других страв, десертів та запіканок, соків, компотів, морозива та желе. Вчені підрахували, що існує 3000 рецептів, у яких фігурує тростинний цукор. З нього готують арахісове блонди з шоколадом, шарлотку, рикотку з грушею,
запіканку "Зебра", Каннокі, чізкейк та курку по-гавайськи, мафіни та часниковий хліб, свинину та пряну диню.
Харчова цінність тростинного цукру на 100 г продукту:
Білки - 0 грам,
Жири – 0 грам,
Вуглеводи - 99,9 грам,
Енергетична цінність – 400 ккал.