Країна виробник: Тайланд
Корисні властивості
Корисні властивості цукатів безпосередньо пов'язані з перевагами продуктів, з яких вони зроблені.
Зазвичай в цукатах досить багато вітамінів групи В, РР, вітаміну А і, безумовно, С, яким особливо багаті цитрусові. З мікро- і макроелементів можна виділити калій, магній, фосфор, залізо, які зберігаються в цукатах після виварювання і добре засвоюються людським організмом.
Історія походження
Цукати, мабуть, одне з найстаріших ласощів, які мають східний акцент.
Якщо подивитися в глиб історії, то на Сході, звідки і прийшов до нас цей продукт, приготування цукатів було поставлено в промислових масштабів. Крім смачних ласощів, так в жарких країнах Сходу можна було довго зберігати зацукровані фрукти.
Потрапивши в Європу, цукати з великим успіхом готувалися в Італії, Греції. До слова сказати, виготовлення цукатів було налагоджено в усіх в середземноморських країнах, де ростуть фруктові дерева.
C XVII століття, коли кулінарія прийняла риси мистецтва, і головним чином завдяки Франції, цукати стали грати роль обов'язкового прикраси страв, десертів.
Харчова цінність на 100 г
Білки
|
3 г
|
Жири
|
0 г
|
Вуглеводи
|
54,5 г
|
Енергетична цінність
|
216,4 ккал
|