Країна виробник: Україна
Корисні властивості
- Гарбузове насіння багаті вітамінами А і Е, які відповідають за молодість шкіри, здоров'я нігтів і волосся. Якщо у вас лущиться шкіра, волосся тьмяне і ламке - включіть в свій раціон гарбузове насіння.
- Насіння гарбуза є хорошим джерелом магнію, марганцю, заліза, цинку і міді. Магній допомагає поліпшити настрій і сон, в той час як марганець відіграє роль у виробленні колагену і сприяє здоров'ю шкіри і кісток. Залізо і мідь беруть участь у виробництві енергії, а залізо також допомагає транспортувати кисень в клітини. Цинк підтримує імунітет, здоров'я шкіри і зір, а також підвищує фертильність у чоловіків.
- На додаток до мінералів, насіння також містять антиоксиданти для захисту клітин, в тому числі каротиноїди і вітамін Е. Крім зменшення запалення, антиоксиданти допомагають запобігти передчасному старінню і хронічні захворювання.
- Насіння гарбуза є одним з кращих рослинних джерел омега-3 жирних кислот, які захищають від серцево-судинних захворювань і мають протизапальну дію.
- Гарбузове насіння знижують ризик виникнення діабету другого типу.
- Насіння гарбуза володіють протигрибковими та противірусними властивостями.
Історія походження
Гарбузове насіння видобуваються з плоду гарбуза, чиєю батьківщиною є Південна Америка. Селекціонерами виведено майже 1 тисячу видів цього овоча, який зараз поширений повсюдно.
Спочатку насіння використовувалися в якості лікарського препарату, але з часом оцінили і смакові якості продукту і почали додавати в різні страви.
Харчова цінність на 100 г
Білки
|
25 г
|
Жири
|
45 г
|
Вуглеводи
|
14 г
|
Енергетична цінність
|
542 ккал
|