Ягоди годжі – продукт з молодильним ефектом
Ягоди годжі – мабуть, найзагадковіший продукт на планеті. Їх називають плодами життя, природним еліксиром безсмертя та навіть молодильними ягодами. Вони присутні в дієті всіх довгожителів, фігурують у стародавніх китайських трактатах та письмових порадах більшості відомих лікарів. Ці червоні ягоди зцілюють, як ліки, бадьорять,як найкращий китайський чай і відновлюють організм не гірше за дорогі антиоксиданти.
Цікаві факти про ягоди годжі
-
Ягоди годжі вважаються рекордсменом серед джерел антиоксидантів. Тому багато хто вважає, що ягоди годжі здатні омолодити організм. Досі цей продукт є одним із важливих компонентів східної медицини. Вважається, що ліки на основі ягід допомагають досягти довголіття.
-
Ягоди годжі зустрічаються в найдавніших медичних трактатах китайських лікарів.
-
Вважається, що даний продукт харчування підходить для романтичних побачень, оскільки здатний розбудити сексуальне бажання як чоловіків, так і жінок.
-
Мало хто знає, що в Азії на основі ягід годжі виробляють безалкогольні напої.
-
Дивний факт полягає в тому, що балувати себе сушеними ягодами. Свіжі ягоди можуть завдати організму непоправної шкоди.
-
Ягоди годжі є одним із секретних продуктів, які вживають довгожителі. Вони присутні у раціоні всіх людей віком старше 100 років.
Використання ягід годжі у кулінарії
Сушені ягоди годжі універсальні, вони підходять для солодких та солоних рецептів. Найпростіший спосіб їх застосування - це використовувати сушені ягоди годжі так само, як ви використовували б родзинки. Їх можна додавати у випічку замість родзинок, посипати ними вівсянку або інші каші, додавати в суміші з горіхів та сухофруктів, або брати у жменьку на закуску. Перед вживанням сушені ягоди годжі слід ретельно промити водою як і інші сухофрукти.
Якщо потримати сушені ягоди годжі у гарячій воді протягом кількох хвилин вони стануть м'якими. Такі ягоди годжі на смак більше схожі на солодкі помідори черрі.
Ягоди годжі можна додавати в пряний рис і зернові плови, в мексиканські соуси, в перець чилі, або в інші страви та добавки. Ви також можете додати ложку розмочених ягід годжі в смузі, томатний соус, морозиво та фруктовий лід. З них також готують порошок, який додають у перші та другі страви: супи, макарони, каші, варену картоплю.
Харчова цінність ягід годжі на 100 г продукту:
Білки – 0,4 гр,
Жири – 14 гр,
Вуглеводи – 77 гр,
Енергетична цінність – 350 Ккал.