Добавьте товары в желания
0

Рис басмати Индийский Lal Quilla 5кг

В наличии
Артикул: 400017-5000
690 грн
799 грн
Войдите на сайт чтобы
добавить товар в список желаний

Вес

     БЕСПЛАТНАЯ ДОСТАВКА от 2000 грн (ВНИМАНИЕ! С учетом всех скидок)

  • Новой Почтой по Украине  — от 60 грн
  • Курьером Новой Почты  — от 95 грн
  • Самовывоз бесплатно

 

 

  • При получении на Новой Почте (комиссия 20 грн + 2% от суммы заказа)
  • При получении курьеру Новой Почты (комиссия 20 грн + 2% от суммы заказа)
  • Банковской картой на карту 
  • Приват24

Рис басмати – скарб аюрведи


Природа нагородила людство безліччю корисних сільськогосподарських культур. Але головною серед них вважається рис басматі. У ньому поєднуються низька калорійність, багатий склад та унікальні смакові якості. Ще 500 років тому цей продукт можна було зустріти лише на столі індійського раджі. Сьогодні він доступний 7 мільярдам людей.

 

Цікаві факти про рис басматі


  1. Рис басмати – унікальний продукт. Він становить раціон багатьох царських осіб планети, а простих людей вважається загальновизнаним делікатесом.

  2. “Басматі” – синонім слова “запашний”. Завдяки цій особливості рис і отримав свою унікальну назву.

  3. Рис басмати – чемпіон серед культур. Згідно з дослідженнями вчених, він покращує роботу головного мозку, підвищує імунітет та рівень інтелекту.

  4. У Китаї вплив рису помітний у багатьох сферах життя, зокрема й розмовної мови. Так, фраза “розсипати миску з рисом”, буквально означає “звільнитися з поточного місця роботи”.

  5. У багатьох культурах фраза "рис" та "їжа" мають однакове значення. Більше того, сніданок, обід та вечеря в Китаї називають ніяк інакше, як ранковий рис, вечірній та обідній.

  6. Рис сприятливо впливає на шкіру. У Китаї жінки готували з нього в'язку кашку та за її допомогою прибирали пігментні плями.

  7. Рис Басматі фігурує у різних літературних творах. А Хір Раджа навіть присвятив йому свою поему.

  8. Басматі – єдиний сорт рису, удостоєний титулу "чистий". Згідно з правилами йоги, вживати в їжу можна крупу цього сорту.

 

Використання рису в кулінарії


Рис басматі використовується для приготування 150 страв: каш, десертів, пирогів та начинок, знаменитого плову та пюре. На Кавказі його довго замочують і лише після цього готують. У Китаї готують у 6 водах – завдяки цьому з крупи видаляється зайвий крохмаль, а готова страва стає смачною та розсипчастою. Особливо смачний рис басмати у стравою під назвою пастуший пиріг – для його приготування рис ретельно відварюють у м'ясному бульйоні, додають м'ясний фарш, моркву та томати.

 

Харчова цінність рису басматі на 100 г продукту:


Жирі – 3 грами,

Білки – 1 грам,

Вуглеводні – 25 грам

Енергетична цінність - 300 кКал.

Войти с помощью
Оцініть товар
Отправить
Наверх