Додайте товари до списку бажань
0

Рис басматі Індійський Lal Quilla 5кг

В наявності
Артикул: 400017-5000
690 грн
799 грн
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань

Вага

БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА від 2000 грн (УВАГА! З урахуванням всіх знижок)

  • Новою поштою по Україні — від 60 грн
  • Кур'єром Нової Пошти — від 95 грн
  • Самовивіз безкоштовно
  • При отриманні на Новій Пошті (комісія 20 грн + 2% від суми замовлення)
  • При отриманні кур'єру Нової Пошти (комісія 20 грн + 2% від суми замовлення)
  • Банківською картою на карту
  • Приват24

Рис басмати – скарб аюрведи


Природа нагородила людство безліччю корисних сільськогосподарських культур. Але головною серед них вважається рис басматі. У ньому поєднуються низька калорійність, багатий склад та унікальні смакові якості. Ще 500 років тому цей продукт можна було зустріти лише на столі індійського раджі. Сьогодні він доступний 7 мільярдам людей.

 

Цікаві факти про рис басматі


  1. Рис басмати – унікальний продукт. Він становить раціон багатьох царських осіб планети, а простих людей вважається загальновизнаним делікатесом.

  2. “Басматі” – синонім слова “запашний”. Завдяки цій особливості рис і отримав свою унікальну назву.

  3. Рис басмати – чемпіон серед культур. Згідно з дослідженнями вчених, він покращує роботу головного мозку, підвищує імунітет та рівень інтелекту.

  4. У Китаї вплив рису помітний у багатьох сферах життя, зокрема й розмовної мови. Так, фраза “розсипати миску з рисом”, буквально означає “звільнитися з поточного місця роботи”.

  5. У багатьох культурах фраза "рис" та "їжа" мають однакове значення. Більше того, сніданок, обід та вечеря в Китаї називають ніяк інакше, як ранковий рис, вечірній та обідній.

  6. Рис сприятливо впливає на шкіру. У Китаї жінки готували з нього в'язку кашку та за її допомогою прибирали пігментні плями.

  7. Рис Басматі фігурує у різних літературних творах. А Хір Раджа навіть присвятив йому свою поему.

  8. Басматі – єдиний сорт рису, удостоєний титулу "чистий". Згідно з правилами йоги, вживати в їжу можна крупу цього сорту.

 

Використання рису в кулінарії


Рис басматі використовується для приготування 150 страв: каш, десертів, пирогів та начинок, знаменитого плову та пюре. На Кавказі його довго замочують і лише після цього готують. У Китаї готують у 6 водах – завдяки цьому з крупи видаляється зайвий крохмаль, а готова страва стає смачною та розсипчастою. Особливо смачний рис басмати у стравою під назвою пастуший пиріг – для його приготування рис ретельно відварюють у м'ясному бульйоні, додають м'ясний фарш, моркву та томати.

 

Харчова цінність рису басматі на 100 г продукту:


Жирі – 3 грами,

Білки – 1 грам,

Вуглеводні – 25 грам

Енергетична цінність - 300 кКал.

Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати
Вгору