Країна виробник: Тайланд
Корисні властивості
Цукати ананаса - кільця стиглих плодів ананаса, які відварили в насиченому цукровому сиропі і висушили. Такі цукати підійдуть для ситного перекусу, а також підійдуть як десерт до чаю або кави.
Ананас містить калій, залізо, кальцій, а також магній, фосфор, цинк, йод, мідь і інші мікроелементи.
Цукати ананаси є джерелом калію і магнію, заліза і цинку, а також вітамінів групи B і клітковини, корисної для травлення. Також сушені ананаси допомагають позбутися від набряків, додають сили і покращують настрій. Деякі лікарі рекомендують закушувати сушеними ананасами тим, хто кидає курити - досвід багатьох курців говорить про те, що такі солодкі снеки знижують тягу до куріння.
Історія походження
Батьківщиною ананаса вважається Південна Америка. Саме там цей красивий тропічний плід підносили місцеві жителі в якості символу гостинності першим білим мандрівникам. Першим європейцем, що спробували цей екзотичний плід, став Х. Колумб. Коли він вступив на американську землю, то його дуже здивував цей плід. Колумб назвав ананас шишкою з дивно ніжною і смачною м'якоттю. Він і повіз ананас в Європу. Але плоди не витримали тривалого перевезення, доставити їх до столу іспанських монархів Колумбу не вдалося.
Харчова цінність на 100 г
Білки
|
0,3 г
|
Жири
|
0,1 г
|
Вуглеводи
|
83 г
|
Енергетична цінність
|
321 ккал
|