Країна виробник: Індія
Корисні властивості
Незважаючи на метод обробки і використання великої кількості цукру або солі, бананові чіпси мають цілу низку корисних властивостей, які багато в чому обумовлені хімічним складом сировини. Зокрема, високий вміст калію і кальцію робить вживання цього продукту корисним для серцево-судинної системи і стану волосся, нігтів і зубів. Також не можна не відзначити сприятливу дію на шлунково-кишковий тракт, яке виявляється за рахунок наявності в складі бананових чіпсів великої кількості клітковини.
Історія походження
Батьківщиною банана вважаються острова Малайського архіпелагу. Банани ростуть гронами на довгих товстих стеблах (довжина стебла може досягати 3-9 метрів). Стебло закінчується пучком довгастих листя.
Для того, щоб банани добре росли, потрібно утримувати посіви в теплих вологих умовах. Південно-Східна Азія ідеально підходить для вирощування бананів, тому тут розташовані величезні бананові плантації.
Найчастіше банани збирають ще зеленими. Дозрівають вони вже на складі, і для цього їм потрібно тільки тепло.
Всього відомо близько 500 культивованих сортів бананів.
Харчова цінність на 100 г
Білки
|
2,3 г
|
Жири
|
27 г
|
Вуглеводи
|
55 г
|
Енергетична цінність
|
516 ккал
|