Додайте товари до списку бажань
0

Сочевиця

В наявності
Артикул: 40008-500
60 грн
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань

Вага

БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА від 2000 грн (УВАГА! З урахуванням всіх знижок)

  • Новою поштою по Україні — від 60 грн
  • Кур'єром Нової Пошти — від 95 грн
  • Самовивіз безкоштовно
  • При отриманні на Новій Пошті (комісія 20 грн + 2% від суми замовлення)
  • При отриманні кур'єру Нової Пошти (комісія 20 грн + 2% від суми замовлення)
  • Банківською картою на карту
  • Приват24

Сочевиця – кулінарне диво


Сочевицю люди використовують в кулінарії ще з давніх часів. Вона містяться білок, вуглеводи, залізо, вітамін В та інші корисні елементи. На смак сочевиця нагадуює горіх, тому найчастіше її подають до м'ясних страв, додають у запіканку або салати. Батьківщиною сочевиці вважається Південна Європа та Західна Азія. Вирощування сочевиці повсюдне, т.к. вона може адаптуватися до будь-яких умов. В наш час вирощуванням сочевиці займаються в Канаді, Ірані, Туреччині та багатьох інших країнах.

 

Цікаві факти про сочевицю


  1. Сочевиця - одна з найдавніших з одомашнених культур. Вперше її почали вирощувати на Близькому Сході, а через 2000 років у Єгипті. Про сочевицю також згадується у головній книзі християн – Біблії. Згідно з легендою, один із синів Ісаака обміняв усе, що йому дісталося від батька у спадок за миску цієї каші.

  2. У сочевиці безліч сортів, залежно від сорту змінюється колір крупи, її смак та час приготування. Найчастіше сочевиця проходить складну передпродажну обробку, під час якої у кожної крупинки забирається шкірка. Завдяки цьому сочевиця дуже швидко вариться.

  3. Сочевиця відноситься до суперфудів. Більше половини її складу – якісні вуглеводи, а ще чверть складають добре засвоювані білки. При цьому жиру у ній практично немає. Такий унікальний склад робить сочевицю ідеальним продуктом для вегетаріанців та людей, які дбають про своє здоров'я.

  4. Найбільш корисна сочевиця зеленого кольору. Такий сорт рослини містить багато волокон, що очищають кишечник від шлаків.

  5. Сочевиця – єдина сільськогосподарська рослина, яка не накопичує нітратів. Крім того, вона не вбирає токсини і може вирощуватись навіть у регіонах з отруйними ґрунтами.

 

Використання сочевиці у кулінарії


Залежно від сорту сочевиці час її приготування буде різним. Зелена та червона сочевиця готується протягом 17 хвилин. Жовта сочевиця вариться 13 хвилин. А ось на приготування коричневої сочевиці потрібно не менше півгодини.

З сочевиці готують понад 100 різних страв. Це супи та каші, гарніри та запіканки, котлети та пироги, хлібці та солодощі. Існує навіть рецепт цукерок: для їх приготування сочевицю змішують із цукром, какао, фініками та горіхами. А отриману масу викладають на лист.

 

Харчова цінність сочевиці на 100 г продукту:


Жири – 1 грам,

Білки – 24 грами,

Вуглеводи - 60 грам,

Енергетична цінність – 350 кКал.

 

Сочевиця дуже корисна. Готую швидко і дуже смачно. Морква, цибуля притушується, додається промита сочевиця і гаряча вода. Готується швидко. І дуже смачна. Дякую! Червона не завжди буває в магазинах.
Відповісти
Крупа гарної якості, чистенька і смачна
Відповісти
Агонь!
Відповісти
Новий відгук або коментар
Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати
Вгору