Країна виробник: Узбекистан
Корисні властивості
Для настрою. Чорнослив дуже сприятливо впливає на стан нервової системи і сприяє гарному настрою. Плюс до цього багатий склад цих плодів відмінно бореться з депресією і нудьгою, тривожністю, дратівливістю і смутком, тим самим допомагаючи уникнути нервових зривів і навіть безсоння.
Для краси. Ці ласощі ще і відмінний косметолог, оскільки володіє омолоджують властивостями. У продукті є корисні поживні речовини, які борються з вільними радикалами і захищають тканини тіла від окислення. Внаслідок цього процеси старіння сповільнюються, пружність і гладкість шкіри підвищується.
І проти ваги і для неї. Чорнослив - прекрасний помічник як для тих, хто хоче скинути вагу, так і для тих, хто хоче трохи набрати через надмірну худобу. Тим, хто страждає виснаженням і худорбою, сушена слива в раціоні допоможе посилити апетит і стимулюватиме утворення шлункового соку. Якщо ж у тебе, навпаки, є трохи зайвих кілограмів, чорнослив допоможе їх втратити - за рахунок наявності в його м'якоті антиоксидантів і органічних кислот. В цьому випадку трохи чорносливу потрібно їсти в першій половині дня, але не переїдати його.
Для роботи мозку. Покращує пам'ять, активізує роботу головного мозку, а також підвищує імунітет.
Проти онко. Велика кількість антиоксидантів і волокон робить чорнослив чудовим зброєю проти раку. В якості профілактики рекомендується щодня з'їдати по 5 сухофруктів в день.
Історія походження
Історія чорносливу починається в 6 столітті до нашої ери, коли єгиптяни помітили, що деякі фрукти на сонце не псуються, а просто висихають. І при цьому вони зберігають свій смак і цінні якості. Слива стала одним з перших плодів, які стали висушувати. У давнину чорнослив вважався відомим засобом від стресу і депресії. Його додавали в м'ясні та овочеві страви.
В Україні чорнослив з'явився лише в 17 столітті. Найчастіше його завозили з Франції і Балкан, де вирощували багато слив. Французи ж одними з перших навчилися отримувати чорнослив в дуже якісному вигляді.
Харчова цінність на 100 г
Білки
|
2,3 г
|
Жири
|
0,7 г
|
Вуглеводи
|
57 г
|
Енергетична цінність
|
339 ккал
|