Країна виробник: Турція
Корисні властивості
Інжир сушений вважається одним з найбільш корисних сухофруктів, головне його достоїнство - великий вміст калію, який благотворно впливає на діяльність серцево-судинної і нервової систем організму, стабілізує рівень артеріального тиску. Харчові волокна, що містяться в сушеному інжир, сприяють очищенню стінок кишечника і покращують моторику (calorizator).
Інжир, особливо в поєднанні з курагою і родзинками, рекомендовано вживати в якості натурального проносний засіб при запорах. Продукт має в своєму складі вітаміни групи В, А, антиоксиданти, що уповільнюють вікову дегенерацію сітківки ока. Медики вважають інжир продуктом, що зменшує розмноження злоякісних клітин, так як в ньому міститься бензальдегід, а також деякі необхідні мінеральні речовини, наприклад, кальцій, магній, залізо, натрій. Ефективний засіб від кашлю - молоко, в якому нудився інжир, напій має відхаркувальну дію.
Історія походження
Дерево смоковниці росте і плодоносить близько 300 років. Історія походження інжиру веде в древню гірську провінцію Карію, частина нинішньої Туреччини. Винна ягода вважається одним з найдавніших культурних рослин, йому більше 5000 років.
У давні часи плоди інжиру вважалися символом здоров'я, його асоціювали з плодовитістю.
Харчова цінність на 100 г
Білки
|
3,1 г
|
Жири
|
0,8 г
|
Вуглеводи
|
57,9 г
|
Енергетична цінність
|
257 ккал
|