Країна виробник: США
Корисні властивості
Сушена журавлина містить харчові волокна, моносахариди і дисахариди, насичені жирні кислоти, вітаміни В1, В2, B4, В5, В6, К, РР, С, Е, кальцій, натрій, марганець, калій, мідь, фосфор, цинк, залізо, магній , селен. Все це справляє позитивний вплив на людину (калоризатор).
Відвари з сушеної журавлини допомагають при простудних захворюваннях, при захворюваннях нирок і сечового міхура (калоризатор). Журавлина сприяє зниженню артеріального тиску, підвищує витривалість, покращує сон.
Історія походження
Латинська назва роду oxycoccos походить від грец. oxy ("кислий") і coccos ("ягода"), за смаком плодів. Перші європейські поселенці в Америці називали журавлину "Сranberry" (буквально "ягода-журавель"), так як розкриті квітки на стеблах нагадували їм шию і голову журавля. У XVII столітті в Новій Англії журавлину іноді називали "Bearberries" (буквально "ведмежа ягода"), так як люди часто бачили, як ведмеді поїдали її.
Харчова цінність на 100 г
Білки
|
0,1 г
|
Жири
|
1,4 г
|
Вуглеводи
|
76,5 г
|
Енергетична цінність
|
308 ккал
|