Країна виробник: Тайланд
Корисні властивості
Поєднання в кокосових цукатах мінералів, вуглеводів, органічних кислот і клітковини робить цей десерт не тільки смачним, але і корисним для здоров'я людини. Зокрема, регулярне вживання даного продукту дозволяє багаторазово знизити ймовірність виникнення і розвитку захворювань серцево-судинної системи. Крім того, кокосові цукати надають тонізуючу і імуностимулюючу дію, знижують рівень вмісту холестерину в крові, покращують роботу шлунково-кишкового тракту.
При хворобах серця і судин - насичені жири, які містяться в кокосі, нормалізують холестерин;
При проблемах з нервовою системою - кокос містить у великій кількості магній, бор і бром. Також кокос сприяє виробленню серотоніну і ендорфіну, що допомагає при депресії; в приведенні в норму гормонального балансу, також кокос запобігає збільшенню щитовидної залози; кокосове молоко відомо глистогінним і антибактеріальними властивостями.
Історія походження
Перші згадки про кокосових горіхах, поряд з бананами, плодами хлібного дерева і іншими екзотичними фруктами і овочами, містяться в письмових джерелах Індії - джайнских і буддистських творах, складених, можливо, в IV ст. до н.е.
Харчова цінність на 100 г
Білки
|
2 г
|
Жири
|
22 г
|
Вуглеводи
|
64 г
|
Енергетична цінність
|
322 ккал
|