Додайте товари до списку бажань
0

Абрикос натурально сушений (без цукру)

Немає в наявності
Артикул: 10107-100
22 грн
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань

Вага
Повідомити, коли з'явиться
Войдите на сайт чтобы
добавить товар в список ожиданий
Характеристики
Наличие сахара Без цукру

БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА від 2000 грн (УВАГА! З урахуванням всіх знижок)

  • Новою поштою по Україні — від 60 грн
  • Кур'єром Нової Пошти — від 95 грн
  • Самовивіз безкоштовно
  • При отриманні на Новій Пошті (комісія 20 грн + 2% від суми замовлення)
  • При отриманні кур'єру Нової Пошти (комісія 20 грн + 2% від суми замовлення)
  • Банківською картою на карту
  • Приват24

 

Країна виробник: Таджикістан


 

Корисні властивості


Сушений абрикос зберігає в собі всі корисні і потрібні для людського організму речовини, що містяться в свіжих плодах. Користь кураги для здоров'я людини неоціненна, це вкрай потрібний і корисний продукт харчування, що повністю відповідає вимогам здорового харчування.

Корисні властивості кураги легко пояснюються її складом. Вітамінний склад кураги не так вже й різноманітний, в ній міститься каротин (вітамін А), аскорбінова кислота (вітамін С), нікотинова кислота (вітамін РР) і вітаміни групи В (В1, В2, В5). А ось мінеральний склад кураги вражає, у великій кількості сухофрукти містять: калій, кальцій, магній, фосфор, залізо. Високий вміст солей калію найсприятливішим чином позначається на роботі серцево-судинної системи, сприяє регуляції кров'яного тиску, підвищення рівня гемоглобіну. Вживати курагу потрібно при анемії, недокрів'ї, а також під час вагітності, коли кількість гемоглобіну знижується природним чином. Пектин і клітковина сприяють очищенню організму в цілому, виводять шкідливі речовини, токсини, шлаки, сполуки важких металів, радіонукліди, сприяє зниженню шкідливого холестерину в судинах. Каротин, яким багата курага, життєво необхідний органам зору, проте він не засвоюється організмом при порушеннях функції щитовидної залози, це потрібно брати до уваги, бажаючи отримати користь кураги для очей.

 

Історія походження


Стародавні китайці цей сухофрукт називали плодом мудрості. Через його зовнішнього вигляду після сушки. Абрикос був цінним продуктом, так його можна було їсти в холодні пори і коли не було холодильників.

Абрикос з собою брали моряки в далекі плавання. Під час довгих поневірянь вони потребували у всіляких мікро- і макроелементів. Абрикос їли для підтримки імунітету і для боротьби з різними захворюваннями. У східних країнах до цих пір збереглася традиція, дарувати абрикос та інші сухофрукти молодятам. Сушені абрикоси символізують достаток і багатство.

 

Харчова цінність на 100 г


Білки

5,2 г

Жири

0,3 г

Вуглеводи

51 г

Енергетична цінність

232 ккал

Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати
Вгору