Країна виробник: Узбекистан
Корисні властивості
В'ялена диня - дуже смачна натуральна солодкість. Такий спосіб заготівлі річного плоду здавна застосовується в Середній Азії, а продукт називається кауиндак або ковун коки. Сьогодні, на радість ласунам, її можна зустріти в багатьох торгових точках і нашої країни. Шанувальниками продукту є прихильники здорового харчування і вегетаріанської їжі (їжі).
Корисність дині безмежна, так як, диня робить настрій краще, заспокоює гормональну і нервову систему, позбавляє від запору, допомагає схуднути, корисна для серцево - судинної системи, покращує кровоносну систему, очищаючи її, діє як сечогінний, омолоджує шкіру, добре впливає на потенцію.
Вживати вагітним сушену диню рекомендується через необхідність деяких мікроелементів і вітамінів, це незамінна допомога при авітамінозі.
Історія походження
Батьківщиною солодких динь вважаються країни, розташовані в Середній Азії. Саме народи, що проживають тут, вперше придумали спосіб зберігати корисні властивості цих плодів і готувати сушені дині, які навіть не дивлячись на обробку зберігають всі вітаміни і природні елементи, які мають особливу цінність для людського організму.
Харчова цінність на 100 г
Білки
|
0,7 г
|
Жири
|
0,1 г
|
Вуглеводи
|
82,2 г
|
Енергетична цінність
|
339 ккал
|