Додайте товари до списку бажань
0

Насіння Маку

В наявності
Артикул: 40021-100
24 грн
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань

БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА від 2000 грн (УВАГА! З урахуванням всіх знижок)

  • Новою поштою по Україні — від 60 грн
  • Кур'єром Нової Пошти — від 95 грн
  • Самовивіз безкоштовно
  • При отриманні на Новій Пошті (комісія 20 грн + 2% від суми замовлення)
  • При отриманні кур'єру Нової Пошти (комісія 20 грн + 2% від суми замовлення)
  • Банківською картою на карту
  • Приват24

Насіння маку – продукт зі світовою популярністю


Мак виглядає вкрай привабливо: його яскраво-червоні квіти видно здалеку, а деякі макові поля настільки великі, що вражають уяву. Але приваблива зовнішність – не головне достоїнство цієї сільськогосподарської культури. Основне багатство маку - дрібне чорне насіння, які ховаються всередині зелених рослинних коробочок. Насіння маку неймовірно популярне: воно відоме в більшості країн світу і застосовується у двох найбільших людських сферах – медицині та кулінарії.

 

Цікаві факти про мак


  1. Мак вважається найдавнішою пряністю. Археологи встановили, що люди використовували насіння маку ще за доби неоліту.

  2. Стародавні люди вірили, що у квітах маку зберігаються сни. І згідно з повір'ям, квіти маку росли там, де жили боги сновидінь Морфей та Гіпнос.

  3. Стародавні українці вважали мак виключно цінною сільськогосподарською культурою, тому їли його лише на свята. Так, мак використовувався ними для приготування різдвяного куті, паски і рулету на день Маковея.

  4. Насіння маку також є у весільному пирозі - головному частуванні одруження.

 

Використання маку в кулінарії


Насіння маку часто використовують для приготування халви, продукт додають у йогурти і кефіри, покращуючи смак молочних напоїв і підвищуючи їхню поживну цінність.

Мак використовують для приготування халви, кефіру та йогурту. Він робить молочні продукти більш поживними та смачними. Молоте насіння маку додають у безліч приправ. Особливо активно їх застосовують для приготування риби, супів та салатів.

Рослинна олія з маку неймовірно поживна – у 100 грамах цього продукту понад 600 ккал. В екваторіальних країнах мак використовують як святковий гарнір. Його подають з відвареною картоплею, обсмаженою в макових зернах.

 

Харчова цінність насіння маку на 100 г продукту:


Вуглеводи - 28 грам,

Жири – 40 грам,

Білки – 18 грам,

Енергетична цінність – 500 ккал.


 

Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати
Вгору