Італійські продукти – поєднання багатовікових традицій, яскравих смаків та користі для організму


Серед любителів смачної їжі італійська кухня набула статусу культової. Вона славиться яскравістю смаків, великим вибором інгредієнтів і користю для організму. Шеф-кухарям відомі сотні італійських продуктів та страв, але найбільшої популярності набули макарони, італійські соуси та сир пармезан.

 

Макарони – національне надбання Італії


Макарони – дивовижний продукт із багатою історією. Вони настільки значущі для людства, що обзавелися власним "професійним святом". Всесвітній День Макарон відзначається 25 жовтня, а заходи з нагоди його святкування висвітлюються на центральному італійському телебаченні. Макарони хоч і відносяться до хлібобулочних виробів, вважаються дієтичним продуктом. Незважаючи на високу калорійність, вони швидко засвоюються організмом і перетворюються на чисту енергію. Саме тому страви з макаронів включають у свою дієту люди, які стежать за стрункістю фігури.

 

Соус Песто – чотири відтінки кулінарної досконалості


Італійські соуси не менш популярні, ніж макарони. Вони вважаються ідеальною добавкою для будь-яких страв. Особливо відомий соус песто, який готують із десятків компонентів. Від їхньої кількості залежить не тільки смак, а й зовнішній вигляд песто:

  • Червоний песто готують із в'ялених томатів. Така заправка найкраще поєднується з м'ясом та піцою.

  • Фіолетовий песто готують з базиліку, прянощів та топленої олії. Його подають до вареної риби, смаженого м'яса та тушкованих грибів.

  • Жовтий песто готують із гірчиці, меду та волоських горіхів. Отриманий продукт використовують як закуску до овочевих салатів та свіжого хліба.

  • Зелений песто вважається класичним. Для його приготування використовуються сири пармезан та пекорино, зелений базилік та найкраща оливкова олія. Зелений песто є універсальною добавкою, тому використовується для десятків страв.

 

Соус песто цінується не лише за яскравий смак, але й за його користь, яку він приносить для організму. Песто багатий жирами та вуглеводами, вітамінами групи А, В та С. Він покращує роботу мозку, очищає судини від атеросклеротичних бляшок та заповнює добову потребу організму в калії.

 

Сир пармезан – король італійських сирів


Пармезан не поступається популярністю іншим італійським продуктам. Його по праву вважають королем сирів та найважливішим харчовим інгредієнтом. Пармезан виготовляють за особливою технологією та піддають суворому контролю якості, який виконує спеціально створений у 1934 Консорціум. Фахівці консорціуму тестують вагу, запах, смак, текстуру та жирність головки пармезану на відповідність стандартам. Якщо хоча б один із більш ніж 20 параметрів не відповідає нормі, голівку сиру бракують і позбавляють назви Parmigiano Reggiano. Пармезан надзвичайно корисний для організму: всього 75 г цього сиру компенсує добову потребу організму в кальції. А за кількістю вітамінів А, В, С та D пармезан обходить м'ясо, овочі та фрукти. Він руйнує ракові клітини, стимулює вироблення колагену, покращує стан волосся, зубів та шкіри.

 

Італійські продукти – це джерело користі, доступне кожному. Все, що потрібно, щоб стати їх власником – купити відповідний продукт у нашому магазині!