Як правильно зберігати солодощі? практичні рекомендації


Солодощі є головним частуванням, а тому повинні бути в будинку завжди. Адже ніколи не знаєш, в який саме день нагрянуть гості. А щоб солодощі зберегли свої смакові якості і привабливий зовнішній вигляд, їх потрібно правильно зберігати. Як саме - читайте в цій статті.

Секрети правильного зберігання цукерок


Дотримуйтесь правильну температуру. Багато покупців вважають, що краще за все зберігати цукерки в середньому відділі холодильника. Така помилка може зіпсувати не тільки зовнішній вигляд цукерок, а й їх смакові якості. На відміну від тістечок і тортів, цукерки слід зберігати в межах 15-20˚С. Більш низькі температури знижують термін їх придатності.

Використовуйте відповідну тару. Цукерки найкраще зберігати в закритих банках і контейнерах. Такий метод зберігання має цілих 3 переваги:

  1. Захищає цукерки від прямих сонячних променів, що згубно діють на зовнішній вигляд і смак солодощів.
  2. Встановлює оптимальний рівень вологості, який оберігає цукерки від вогкості і цвілі.
  3. Захищає солодощі від вбирання сторонніх запахів, щедро присутніх на будь-якій кухні. Якщо цукерки вберуть сторонній запах, вони тут же втратять свій оригінальний смак.

 

Всі цукерки слід зберігати тільки в закритих ємностях. У відкритих вазочках зберігають тільки цукерки з обгорткою.

 

Секрети правильного зберігання шоколаду


Шоколад складається з какао-масла і добре вбирає запахи, тому його потрібно зберігати в закритій тарі якнайдалі від спецій, часнику, цибулі та зернової кави. Якщо для зберігання шоколаду немає закривається ємності, її можна помітити пакетами із застібкою. Термін придатності популярних марок шоколаду:

 

  • "Аленка" - до 6 місяців,

  • "Milka" - до 12 місяців,

  • "Laurence" - до 12 місяців.

 

Білий наліт на шоколаді - що це таке?


Білий наліт не є ознакою псування продукту - навпаки, білий наліт - свідоцтво того, що ви купили шоколад, виготовлений з натуральних інгредієнтів. Шоколад з пальмового масла ніколи не біліє і може зберігатися при будь-якої вологості.

 

Секрети зберігання льодяників і карамелі


Ці солодощі потрібно зберігати при рівні вологості 75%, в захищеному від сонячних променів місці при температурі від 15 до 18 С. Льодяники легко злипаються, а тому їх краще зберігати в упаковці або закритій ємності таким чином, щоб вони не стикалися один з одним. У відкритій вазі насипом карамель зберігати не можна - цукерки злипнуться, покриються пилом і втратять свій смак.