Як поєднувати горіхи та сухофрукти з іншими продуктами?


Запорука здорового харчування криється не тільки у виборі корисних продуктів, а й у грамотному поєднанні. Ця проблема стає особливо актуальною влітку, коли стіл буквально ломиться від свіжих ягід і фруктів. Але не поспішайте змішувати все, що бачите в одному котлі: деякі комбінації можуть нашкодити вашому організму. Щоб цього не сталося, прочитайте цю статтю та запам'ятайте наведені в ній поради.

 

Як правильно поєднувати сухофрукти з іншими продуктами


Горіхи та сухофрукти діляться на кислі, солодкі та напівсолодкі продукти. До солодких відносяться диня, інжир та хурма, родзинки, фініки та плоди чорносливу. Вони добре комбінуються між собою та продуктами з напівкислої групи. Особливо добре такі продукти виглядають у салатах, компотах, міксах, кашах та смузі.

Кислими дієтологи вважають усі цитрусові: лайм, мандарин, лимон і звичайно ж грейпфрут. А деякі фахівці відносять до цієї групи гранати та ананаси. Кислі фрукти добре поєднуються між собою, але зовсім не сумісні із солодкими продуктами. Їхнє поєднання руйнує ферменти, відповідальні за травлення. В результаті фрукти затримуються в кишечнику до 8 годин, довго перетравлюються та отруюють організм продуктами бродіння.

Добре поєднуються груші з мандаринами, інжир сумісний із бананами. А ось про фруктову нарізку з бананів та апельсинів краще забути. Таке поєднання часто викликає печію та провокує розвиток гастриту.

Абрикоси добре поєднуються з спорідненими персиками, солодкими сливами та напівкислими апельсинами. Особливо добре поєднуються груші та яблука, які часто продають у вигляді фруктових перекусів та всіляких міксів. А якщо ви хочете поласувати лаймом, то не забудьте покласти до нього кілька часточок яблука або шматочок сливи. А виноград найкраще поєднувати з мандаринами чи апельсинами – з іншими ягодами та фруктами він не сумісний.

 

Секрети правильного поєднання горіхів з іншими продуктами


Горіхи також слід їсти правильно: грамотно підібрана комбінація горіхів з іншими продуктами порадує вас надзвичайним смаком та додатковою користю для здоров'я. Волоські горіхи можна їсти з родзинками та малиною. Кешью - з сирами, суницями, бананами, ківі та гарбузом. Фісташки можна поливати кленовими сиропом, заїдати манго та трояндою. Арахіс особливо смачний у поєднанні з кокосовою стружкою, журавлиною або родзинками. Мигдаль прийнято подавати з карамеллю, полуницею або склянкою томатного соку. А пекан найкраще додавати до кави та лісових горіхів.

 

Сподіваємося перераховані вище поради допоможуть вам правильно поєднувати улюблені сухофрукти і отримувати від них максимум користі!