Макадамія – повелитель горіхів


Що ви уявляєте, коли чуєте слово "горіхи"? Напевно виду ядра волоського горіха, очищені від шкаралупи і укладені в красиву тарілку. Але є ще один горіх, який поступається волоському побратиму зовнішнім виглядом, і при цьому на порядок обходить своїм смаком. І ім'я йому - макадамія. Горіхи макадамія виглядають як кісточка вишні зі смаком фундука в шкаралупі темного кольору.

Вони фігурують в дієті багатьох зірок і професійних спортсменів. Макадамія рятує від головного болю, насичує тіло вітамінами і дає енергію для нових звершень. Секретна зброя цього горіха - жирні кислоти без холестерину. Вони покращують склад крові, виводять з організму токсичні речовини і нормалізують артеріальний тиск. Макадамія - один з небагатьох продуктів, дозволених діабетикам, які все життя дотримуються найсуворішої дієти.

 

Макадамія – вінець кулінарного мистецтва


У горіхів макадамії чудовий смак, а тому господині із задоволенням використовують їх в своїх рецептах. І на відміну від інших горіхів, макадамія доречна не тільки в десертах, а й салатах, гарнірах і перших стравах.

 

Приклади використання макадамії в кулінарії


Кремова заправка - десерт, яким ви зможете здивувати своїх гостей. Для його приготування знадобиться яблуневий оцет, масло з оливок, сіль, трохи шавлія, горіхи макадамії і ваші улюблені спеції. Заправку можна подавати в якості самостійного десерту або доповнення до вашого святкового столу.

Салат з креветками, манго та макадамії - пікантна закуска для ваших свят. Для її приготування вам знадобляться горіхи макадамія, салат радіккіо, трохи базиліка, ретельно очищені креветки, кілька зубчиків часнику, манго, одне авокадо і лимонний сік.

Пай з чорним шоколадом - оригінальний десерт для легкого перекусу. Він готується з вершкового масла, курячих яєць, лимона, сиру сорту "Філадельфія", чорного 70% шоколаду, вершків, пшеничного борошна і горіхів макадамія.

Салат "Вальдорф" - пікантний гарнір до будь-якого основної страви. Він готується з часнику, селери, огірків, яблук, волоських горіхів і макадамії, салатного листя і конопляного масла.

Бутерброди з прошутто і макадамії - улюблене блюдо італійців. Воно готується з добірної шинки, скибок чорного хліба, горіхів макадамія, інжиру і руколи.

Тарталетки з карамельним соусом - незвичайний десерт до чаю. Для його приготування вам знадобиться пшеничне борошно, трохи ванільного цукру, до 100 грам шоколаду, карамель, курячі яйця, вершкове масло і подроблені горіхи макадамія. 


Обирайте будь-яку зі страв, насолоджуйтеся їх неземним смаком і отримуйте задоволення разом з Nuts Boom!