Горіхи для похудіння: калорійна їжа, що стоїть на сторожі стрункості


Правильне харчування при схудненні - запорука стрункої фігури. І складаючи денний раціон, важливо дбати не тільки про калорійність їжі, але і її якості. Дієту слід будувати не тільки на великій кількості овочів і фруктів, а й горіхах. Вони, незважаючи на калорійність, відрізняються високою харчовою цінністю і часом містять речовини, яких немає в інших продуктах.

 

Приклади використання горіхів для схуднення


1.  Так, звичний волоський горіх - справжнє джерело користі. Він очищає кишечник, знижує рівень глюкози в крові, захищає від гіпертонічних кризів, покращує пам'ять і стимулює роботу мозку. Волоський горіх добре поєднується з салатами і зеленню, яйцями і бджолиним медом, м'ясом і холодними закусками. Особливо смачний горіх в складі яблучної запіканки.

 

2.  Мигдаль знижує апетит і усуває відчуття голоду, позбавляє від втоми і освіжає шкіру. Він замінює цукор і додає корисних властивостей дієтичним сніданків. Мигдаль поєднується з м'ясом і салатами, яблуками та іншими фруктами. Особливо смачний мигдаль в складі грушевого печива з рікоттою.

 

3.  Горіхи кешью корисні не менше своїх побратимів. Вони надають сил, наповнюють організм енергією, усувають наслідки стресів і стимулюють нервову систему. Кешью добре поєднується з холодними закусками і овочевими салатами, несолодкими десертами і кашами. Їх часто додають в цукерки, бурякові салати і страви з моцарелли.

 

4.  Кедрові горіхи позитивно впливають на роботу шлунково-кишкового тракту, очищають організм від токсинів і зменшують апетит. Регулярний прийом кедрових горіхів в їжу зміцнює імунітет і позбавляє від безсоння. Цей продукт добре поєднується з м'ясом і рибою, овочами та фруктами. Кедрові горіхи можна додати в салат з капусти, огірків, солодкого перцю і свіжої зелені.

 

5.  Фундук очищає кров від шлаків, регулює рівень глюкози в крові, захищає кістки від вимивання кальцію і знижує масу тіла. Фундук можна додавати в каші і киселі, запіканки і сирні салати. Він також добре поєднується з сухофруктами, м'ясом, рибою і соусами. Особливо смачний фундук в поєднанні з домашньою Нутеллою.

 

6.  Арахіс підвищує життєвий тонус, збільшує запас сил і покращує настрій. Він поєднується з кашами та сухофруктами, ягідними міксами і м'ясними стравами. Особливо смачним виходять вівсяні млинці, заправлені арахісової пастою.

 

7.  Фісташки знімають втому, продовжують відчуття ситості і нормалізують зміст інсуліну в крові. Вони захищають організм від переїдання і жирових відкладень. Фісташки можна додавати в печиво і цукерки, домашній шоколад і морозиво, салати і сири. Особливо смачні м'ясні паштети, доповнені меленими фісташками.

 

Як бачите, горіхи - це повноцінні дієтичні продукти, що гармонійно поєднуються з вашим здоровим способом життя. І все що потрібно для підтримки стрункості вашої фігури - вибрати улюблений вид горіхів і приготувати з них бажане блюдо.